De ce ne e frica de dentist? Cauze, solutii.

Continuam seria de articole in care vrem ca sa va convingem de faptul ca e usor sa va depasiti fobia de dentist cand va programati la Rasmindent, deoarece in cabinetul nostru nu aveti niciun motiv ca sa tremurati ca si cand ar trebui sa mergeti intr-un loc de tortura fizica si psihica.

1.Cauza fricii: programarile tardive la cabinetul dentar

Precum stiti, cele mai multe persoane sunt literalmente ingrozite de intalnirea cu scaunul stomatologic si cu medicul de specialitate, amanand pe cat posibil ca sa ajunga la un cabinet dentar. Iar, intr-un final, cand de nevoie totusi ajung, evident ca durerea de dinti in prima faza este foarte mare, procedurile medicale ce trebuie efectuate sunt mult mai complexe, iar frica, in loc sa se diminueze, se amplifica si mai mult.

Asadar, principalul vinovat generator de frica paralizanta de dentist este chiar pacientul, care lasa problema dentara ca sa se agraveze fara a merge la stomatolog.

La Rasmindent o sa vedeti ca avem trucuri care fac ca durerea sa fie minima, multi dintre aceia ce ne trec pragul chiar o considera de grad 1 sau 2 pe o scala de la 1 la 10.

Managementul durerii este un lucru de care specialistii de la cabinetul nostru tin seama permanent si fac tot ce le sta in putinta ca tratamentul medical sa fie usor si confortabil pentru pacient.

Solutia: mergi din 6 in 6 luni la control preventiv si ori de cate ori ai o problema stomatologica minora, nu lasa lucrurile sa se complice inutil.

2. Cauza fricii: spaima de ace

Frica paralizanta de dentist este in realitate o suma de temeri mai mici: teama de durere, teama de medici, teama de spatii inchise, teama de aparatura stomatologica folosita, teama de zgomotele frezei stomatologice, teama de costurile tratamentelor de specialitate.

Toate acestea sunt serioase si trebuie luate in seama, dar studiile internationale au aratat ca, surprinzator sau nu, cea mai paralizanta frica ce compune fobia de dentist este… frica de injectii!!!

Una dintre cele mai sensibile zone ale corpului este cavitatea bucala, de aceea chiar si ideea unei intepaturi in gingie provoaca o groaza de mari proportii. Pacientul care ajunge la dentist are ferma convingere ca trebuie obligatoriu ca sa sufere, sa fie intepat, chinuit, sa il doara.

Solutia: ai incredere in medicii Rasmindent, pentru ca ei au si alte metode de anestezie ce nu presupun folosirea acelor. In plus, chiar daca se utilizeaza si acele, o sa simtiti ceva ca o intepatura de tantar, nimic mai mult.  Ati ajuns sa va fie teama de o piscatura de insecta? Nu cred.

3. Cauza fricii: freza stomatologica

Freza a ramas  inamicul nr.1 pentru oricine se duce la dentist, deoarece este o arma de distrugere, pe langa care picamerul este o simpla unealta de jucarie.

Daca nu stiati, freze dentare erau folosite chiar si de mayasi, dar probabil ei erau ceva mai curajosi decat pacientii din zilele noastre.

Motivul pentru care freza dentara genereaza atata groaza este acela ca in interiorul gurii orice zgomot este mult amplificat, precum intr-o pestera, iar vibratiile sonore produse de acest aparat medical par sa ne sfredeleasca creierul.

Solutia: o muzica linistitoare, o ambianta placuta in cabinet, precum exista la Rasmindent, atenueaza aceste sunete infernale care ne fac inima ca sa ticaie navalnic.

4. Motiv: procedurile stomatologice sunt percepute inconstient drept agresiuni asupra danturii pacientului

Dentistii sunt ocoliti si pentru ca actiunea lor este invaziva, ce pare ca le invadeaza spatiul personal bolnavilor.

Solutia: veniti la cabinetul Ramindent si o sa vedeti ca aici medicul si pacientul fac o echipa grozava in scopul rezolvarii problemei dentare respective, indiferent cat de grava ar fi aceasta.

5. Motiv: costurile exorbitante ale tratamentelor stomatologice

Da, este o frica foarte mare pentru orice pacient, mai ales daca nu alege cum trebuie cabinetul dentar unde sa se adreseze.

Solutia: Rasmindent se mandeste cu faptul ca are tarife prietenoase, iar daca veti veni regulat la controlele preventive, in mod cert nu va trebui ca sa platiti pentru proceduri si tratamente complexe si costisitoare, determinate de faptul ca anumite probleme stomatologice s-au agravat din cauza fobiei de a merge la dentist.

3 gânduri despre „De ce ne e frica de dentist? Cauze, solutii.

  1. Articolul e foarte interesant mie mi-au luat ani de zile ca sa imi dau seama de ce mi-e teama asa de tare de dentist. Ani de zile mi-a fost frica de dentist si inca imi este dar am reusit sa scap de o parte din frica, parca nu mai e asa de paralizanta. Pentru mine cea mai mare frica e cea cu nr 3, vibratiile imi pot da migrena reala, ma deranjeaza vibratiile in general si de la uneltele din constructii, atat de tare ma deranjeaza ca imi dau dureri fizice inauntrul urechii, iar daca persista incepe durerea de cap serioasa. Mi-au luat totusi ani de zile sa imi dau seama ca vibratia ma deranjeaza mai mult decat durerea in sine. Aveam o frica mare si greu de definit. Cum am reusit sa scap partial de frica – cer anestezie si inainte de injectie sa mi se dea cu spray cu novocaina. Astept ca sprayul sa isi faca efectul vreo jumate de minut si apoi doctorul imi face anestezia cu injectie. Inchid ochii sa nu vad acul si ma concentrez pe muzica. Cand nu mai pot suporta vibratiile fac semn cu mana si ma pot bucura de cateva secunde de pauza sa imi trag sufletul si sa mai intreb doctorul ” mai e mult” ? 🙂 Am un doctor minunat, foarte bun profesionist, cu un suflet mare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s