3 motive pentru care nu trebuie sa-ti fie frica de dentist

Probabil cea mai populara frica, dupa cea de intuneric si paianjeni, este frica de dentist. Aceasta se manifesta in cele mai multe cazuri in randul copiilor insa exista deasemenea si o multime de adulti carora nu le este rusine sa-si manifeste gandurile cu privire la pasirea in cabinetul medicului stomatolog.

Credem ca aceasta frica a fost dezvoltata de oameni de-a lungul timpului datorita tehnologiilor „primitive” din trecut. Toti cei trecuti de prima sau a doua tinerete stiu de clasicul cleste imens si infricosator pe care doctorul stomatolog il folosea in cadrul extractiilor. Deasemenea, in trecut anestezia, in special cea care intr-adevar isi facea treaba, era doar un vis frumos, astfel ca orice interventie devenea un chin. Pe langa cele doua aspecte prezentate in randurile de mai sus, la frica mai contribuiau cabinetele comuniste si neingrijite (ca aspect, nu vorbim despre cat de steril sau nu ar fi fost un astfel de cabinet), scaunul de o culoare deloc prietenoasa cat si restul mobilierului.

In prezent, toate ustensilele „fioroase” din trecut au fost inlocuite cu succes de unele mult mai mici si dragalase, anesteziile locale sunt la ordinea zilei in cabinetele Rasmindent si nu numai, astfel ca e nevoie de doar 2 minute pentru a uita tot ceea ce inseamna durere. Scaunelor invechite le-au luat locul niste fotolii regesti ce beneficiaza de zeci de optiuni ce tin de mobilitate si pozitia scaunului (care acum este de o culoare deschisa si primitoare) iar restul mobilierului prezent in cabinet este de asemenea mult mai bine incadrat in peisaj si nu arata ca si cum ar fi venit dintr-un film de groaza.

Daca motivele integrate mai paragraful anterior nu au fost de ajuns pentru a te convinge ca nu ai niciun motiv sa-ti fie frica de dentist, iti vom prezenta inca 3!

  • Cel mai important aspect atunci cand mergi la medicul dentist este profesionalismul si felul in care acesta se comporta. Cum internetul face minuni uneori, inainte de a te programa la un medic stomatolog asigura-te ca citesti pe internet cateva pareri despre acesta.
  • Dupa cum am precizat mai sus, imaginea cabinetelor comuniste trebuie data uitarii. In prezent, in cabinetele Rasmindent mobila alb-negru a fost inlocuita de alta viu colorata ce iti transmite o energie calda si placuta inca de la primul contact vizual.
  • Nu trebuie sa uiti niciodata faptul ca sanatatea ta se afla pe primul loc. Oricat de greu ti-ar fi sa treci peste frica de dentist, cel mai mult conteaza ca problemele tale sa fie tratate. Mergi, asadar la timp la medicul stomatolog.

Speram ca am reusit sa-ti insuflam ideea ca frica de dentist este irationala in prezent si toate imaginile horror cu cabinetele invechite au disparut in zilele noastre. Te asteptam la Rasmindent!

47 de gânduri despre „3 motive pentru care nu trebuie sa-ti fie frica de dentist

Lasă un comentariu