Gândește-te la ultima dată când ai vizitat dentistul. A trecut ceva timp? Nu esti singur. În timp ce 77% dintre adulți spun că intenționează să viziteze medicul stomatolog în următorul an, mai puțin de jumătate o fac de fapt. Mentinerea dintilor si a gingiilor sanatoase te ajută mult mai mult pe termen lung pentru a-ti sustine starea generala de sanatate. Unele studii sugerează chiar că poate exista o legătură între boala gingiilor și afecțiuni precum boli de inimă, diabet și accident vascular cerebral.
Dacă aveți oricare dintre aceste 12 semne, este o idee bună să vă faceți o programare. Pentru multe dintre aceste probleme, cu cât aștepți mai mult, cu atât este mai rău și mai scump în timp. Dentistul dvs. vă poate ajuta să identificați problemele și să le tratați înainte de a deveni mai avansate. Și, dacă sunteți îngrijorat cu privire la costuri, CareCredit vă poate ajuta să plătiți pentru toate, de la îngrijirea dentară preventivă până la stomatologia de restaurare și cosmetică.
1. De la o durere de dinți până la dinți sensibili, durere sau o umflatura a gurii, faței sau gâtului, ar putea fi un semn al unei probleme serioase. o vizită rapidă la stomatolog poate ajuta la accelerarea diagnosticului și la menținerea gurii sănătoase și fără durere.
2. Sângerarea gingiilor poate fi un semn al gingivitei sau inflamarea gingiilor din jurul dinților. Poate progresa până la parodontită, ceea ce poate duce la pierderea țesutului și oaselor care vă susțin dinții.
3. 1 din 4 adulți evită să zâmbească din cauza complexelor legate de dantura. Fie ca este vorba despre un dinte lipsă sau doriți un zâmbet mai strălucitor, alb, dentistul vă poate ajuta să alegeți tratamentul care va funcționa cel mai bine.
4. Dacă aveți Lucrări dentare anterioare, este important ca dentistul dvs. să se asigure că sunt încă în formă bună. În acest fel, nu trebuie să refaceți munca – și să petreceți mai puțin timp într-un cabinet stomatologic!
5. Probleme medicale în curs de desfășurare pot afecta sănătatea dentară. Dintii nostri pot fi afectati de probleme medicale cronice si de diverse tratamente. Dentistul vă poate ajuta să vă îngrijiți dinții, făcând recomandări specifice stării dumneavoastră medicale.
6. Unele probleme dentare se pot agrava odată cu sarcina. Modificările hormonale și obiceiurilor alimentare pot duce la gingivită și creșterea riscului de afectare a cariilor dentare. Nu ratați controalele obișnuite, chiar dacă sunteți însărcinată!
7. Nu este normal să aveți dificultăți în a mesteca sau a înghiți. Nu numai că vă împiedică să vă bucurați de mâncarea preferată, dar poate fi un semn că aveți o problemă mai serioasă.
8. Când gura nu produce suficientă salivă, aceasta poate duce la cariile dinților. Dentistul dvs. vă poate recomanda modalități de a restabili umiditatea în gură pentru a vă ajuta să vă mențineți dinții și gingiile sănătoase.
9. Dacă fumați sau mestecați tutun, puteți experimenta orice, de la respirația urâtă până la cancer oral. Discutați cu medicul stomatolog sau cu medicul dumneavoastră și faceți un plan pentru a nu mai fuma sau mesteca și pentru a vă ajuta să vă protejați gura și corpul de daune suplimentare.
10. Atunci cand auziți un sunet sau simțiți durere atunci când deschideți sau închideți gura, mestecați sau când vă treziți, este un semn că ceva nu este în regulă cu maxilarul.
11. Deși variază în funcție de severitate și cauză, este important să vă prezentați la medicul stomatolog dacă aveți dureri de gură care durează o săptămână sau mai mult. Leziunile gurii ar putea fi un semn de boală, infecție sau iritație.
12. Chiar dacă nu aveți simptome, verificările periodice sunt importante pentru a ajuta la prevenirea, identificarea și tratarea problemelor înainte de a deveni mai avansate. Ne puteți contacta telefonic pentru orice îngrijorare ați avea!