Doar zambeste…

Aveam in scoala un prieten care era mereu cu zambetul pe buze, mereu avea la el cate o gluma buna pentru fiecare si ne facea pe toti sa zambim, oricat de suparati am fi fost. Inca de pe atunci i-am spus ca in viitor va trebui sa se lege de o meserie care sa aduca oamenilor zambetul pe buze pentru ca la acest lucru era expert.

Anii au trecut si fiecare dintre noi a luat-o pe drumul lui, am pierdut o perioada legatura cu toti colegii din liceu insa, la un moment dat drumurile noastre s-au reintalnit. Desi nu s-a intamplat intr-o ipostaza fericita, pana la urma a ajuns sa fie doar un motiv dureros pentru o cauza fericita.

Ma aflam cu cel mic pe holurile sectiei stomatologie, nu aveam programare la niciun medic, si asteptam sa se elibereze un loc pentru a intra cu cel mic caruia i se rupsese un dinte, dintr-o cazatura stupida. Cel mic plangea de durere si nu stiam ce sa ii mai facem sa il calmam.

La un moment dat am zarit in capatul holului o figura cunoscuta, desi silueta nu imi amintea de nimic. Era clar ca era unul dintre medici pentru ca avea un halat alb. Cred ca a fost chemat de plansetele celui mic si venea inspre noi foarte grabit. Nu am fost atenta atunci la fata lui pentru ca eram atenta la cel mic si concentrata sa ii explic  domnului doctor ce se intamplase cu el. Dansul ne-a rugat sa il lasam pe cel mic cu el in cabinet.

La prima vedere nu mi s-a parut o idee buna avand in vedere ca starea copilului era cea care era insa el m-a asigurat ca totul va fi bine. Si… chiar asa a fost. Nu au trecut nici cinci minute si din cabinetul medicului nu se mai auzea niciun planset…. Peste inca cinci minute  medicul a deschis usa si ne-a chemat in cabinet. Copilul meu plans era tot un zambet si o fericire… se juca cu o masinuta automata. Nu mi-a venit sa cred ca asa ceva era posibil. Domnul doctor rezolvase cu brio problema.

Pentru prima data atunci mi-am ridicat privirea catre medic si, surpriza mare, era chiar colegul meu din liceu. Atunci mi-am amintit de ceea ce ii spusesem si chiar el mi-a spus “Vezi?Aduc doar zambete si fericire copiilor, asa cum ai spus tu!”

A fi medic pediatru nu este numai o slujba, nu rezolvi doar durerile de dinti ci readuci zambete pe fata copiilor si a adultilor in suferinta, readuci increderea de sine pe chipuri care si-au pierdut-o demult…

44 de gânduri despre „Doar zambeste…

    1. Pentru a nu te sfii de zimbetul tau ai grija sa mergi regulat la medicul dentist , pentru sanatatea ta orala , si pentru bucuria celor ce te inconjoara !!! Alege cabinetul stomatologic cu medici profesionisti RASIDENT !!!

      Apreciază

  1. Este destul de greu sa ai pacienti copii. Este un articol interesant si util. Este important ca un medic pediatru sa stie cum sa fac copii sa scape de frica aceea de medic.

    Apreciază

  2. Este destul de greu sa ai pacienti copii. Este un articol interesant si util. Este important ca un medic pediatru sa stie cum sa fac copii sa scape de frica aceea de medic.

    Apreciază

  3. Zambetul este cel mai frumos cadou oferit …Este important ca un medic pediatru sa stie cum sa fac copii sa scape de frica aceea de medic..si sa zambeasca…

    Apreciază

Lasă un comentariu